Heb je eindelijk besloten dat je zonnepanelen op je dak gaat laten installeren, dan moet je op zoek naar een geschikte zonnepaneel installateur. In dit korte artikel geven we je graag een aantal tips waarop je kunt letten tijdens je selectieproces.

Er zijn heel wat zonnepanelen installateurs actief in Nederland. Die gebruiken voor de aanleg van PV-systemen veelal verschillende technische producten. Vanzelfsprekend kijk je daarbij als consument naar de prijs. Maar bedenk je wel, een iets duurder merksysteem kan tot wel 25 jaar onderhoudsloos mee gaan. Een goede zonnepaneel installateur durft het daarom aan om langdurige garantie of afterservice te bieden.

Beste advies en hoogste kwaliteit

Duurzame energie voor iedereen

Verzekerd van de beste service

Wat is belangrijk bij het kiezen van een zonnepanelen installateur?

Iedere daksituatie is anders. Beschik jij over een hellend of een plat dak? En in welke windrichting is je dak georiënteerd? Hoeveel stroom wil je eigenlijk opwekken? Er zijn heel wat zonnepanelen installateurs die maar weinig vragen stellen. Ze maken geen duidelijk plan en gaan snel aan de slag. De kans is dan groot dat je systeem uiteindelijk niet aan de verwachtingen voldoet.

Het beste verzoek je een technicus langs te komen en een vrijblijvend advies te geven over hoe het PV-systeem het beste vormgegeven zou kunnen worden. Tijdens zo’n gesprek krijg je al snel een beeld van zijn / haar expertise. Als een bepaalde zonnepanelen installateur daar niet toe bereid is, dan weet je dat je in hem niet de juiste partner treft.

Kijk rond in de regio

Er zijn vast ook heel wat zonnepanelen installateurs actief in jouw regio. Het is prettig wanneer een bedrijf zichtbaar dichtbij gevestigd is. Je hebt dan altijd een aanspreekpunt achteraf. Niet iedere zonnepaneel installateur installeert het systeem overigens daadwerkelijk zelf. Niet zelden wordt de uitvoering uitbesteed. Vraag dat vooraf even na en onderzoek welke installatiepartner er zal worden gebruikt.

Als specialist in zonnepanelen is JD Energy Systems jou graag van dienst bij de levering en installatie van zonnepanelen. Om te bepalen of wij dé partner voor jou zijn kijk je gerust rond op onze website. Heb je vragen stel ze dan vrijblijvend. Onze ervaren medewerkers staan jou graag te woord.

Geïnteresseerd in het verduurzamen van jouw huis met zonnepanelen?

Vraag vrijblijvend een offerte voor zonnepanelen aan en profiteer van duurzame energie!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Klanten beoordelen ons met 5 sterren

Onze klanten beoordelen de zonnepanelen en service van JD Energy Systems met gemiddeld 5 sterren over 100+ reviews. Daar zijn we super trots op!
Agata Kempa
Agata Kempa
1. Juni, 2023.
We zijn zeer tevreden. We waren lang op zoek naar het juiste bedrijf. Van de vele aanbiedingen die we hebben ontvangen, was JD het enige bedrijf dat ervoor zorgde dat we elkaar bij ons thuis ontmoetten voordat we de zonnepanelen installeerden. Lex legde ons uit hoe de panelen werken en vooral wat de prijsverschillen zijn. Zeer snelle installatie en goede communicatie.
Beppie Aarts
Beppie Aarts
1. Juni, 2023.
Een duidelijke uitleg van Lex, monteurs en elektricien denken mee om het zo goed mogelijk te plaatsen zonder veel kabels. Keurig gedaan.
Ronny Snel
Ronny Snel
12. Mei, 2023.
They installed my solar panels and did a great job. Pure quality. People are nice and have mastership. I like people who work accurate. I recommend this company
Joeri Rijs
Joeri Rijs
4. Mei, 2023.
Zeer tevreden!! Op voorhand op meerdere plekken offertes aangevraagd en vergeleken. JD Energy had niet de goedkoopste offerte en levertijd duurde vergeleken met overige leveranciers vrij lang (wat misschien wel een goed teken is), maar ik heb er geen seconde spijt van gehad. Van begin tot eind duidelijke afspraken, makkelijk contact mee te krijgen, vakkundig en vriendelijk personeel. Kortom een echte aanrader!
Bas Wijn
Bas Wijn
21. April, 2023.
Update 21/04/2023; Na achterlaten van onderstaande review door JD benaderd of ik aub de slechte review wilde verwijderen. Natuurlijk wilde ik dat doen als men het probleem op zou lossen. Na een aantal telefoontjes en beloftes, zijn we inmiddels 2 maanden verder. Blijkbaar zijn beloftes alleen mooie woorden en is er wederom radio stilte en is er werkelijk NIETS gebeurd.. Als U overweegt met deze mensen in zee te gaan; kijk aub verder! Er zijn voldoende professionals die wel weten wat ze moeten doen en niet alleen het geld accepteren, je lekker negeren om je vervolgens in de steek te laten. Bedroevend dat dit soort bedrijven mogen blijven opereren =============================================== 08-03-2023 Zeer bedroevend slecht. Hebben inmiddels 2x de verkeerde laadpaal geinstalleerd en rommeltje gemaakt in de meterkast en men weigert het te corrigeren. Daarnaast zeer slecht te bereiken en worden de gemaakte afspraken niet nagekomen. Wel betaald natuurlijk, dus geld is binnen; maar voor een oplossing is men niet thuis. Zoek verder voor een leverancier die weet wat men doet en hoe het werkt
Robert Wielders
Robert Wielders
20. April, 2023.
Goede uitleg en advisering door de Accountmanager Roy van Hoof. Advies was duidelijk en helder. Na akkoord meteen een plaatsingsdatum ingepland en die is ook nagekomen, daarnaast vol lof over de monteurs, denken in oplossingen en overleggen wat en hoe de plaatsing het beste kan. Goede samenwerking en een snelle plaatsing. Enthousiaste mannen die van aanpakken weten en geen rommel achterlaten. Top werk. Erg over te spreken en zeker een aanrader.
Twan Linssen
Twan Linssen
16. Maart, 2023.
Mooi bedrijf, goede voorlichting gehad door Lex. Planning duidelijk, en BTW teruggave helemaal door hun geregeld!! Super werk geleverd mannen, ook lof voor de mannen op het dak. Helaas door de sterke wind moest het plaatsen afgebroken worden. Maar er werd dezelfde dag nog door de planning (Luuk) een nieuwe afspraak gemaakt. Bedankt, echte aanrader!
Paul Backx
Paul Backx
14. Maart, 2023.
Zeer betrouwbaar en vakkundig bedrijf. Mijn vragen, gesteld aan kantoorpersoneel, werden direct op een vriendelijke toon beantwoord. Zowel de vertegenwoordiger als de monteurs hebben vakundig werk verricht en keurig netjes gewerkt. Ik ben vol lof over JD Energy Systems kortom een echte aanrader.
Ton van Hest
Ton van Hest
13. Maart, 2023.
JD Systems is een goed bedrijf, een duidelijk voorgesprek(nemen alle tijd) afspraken worden nauwgezet nagekomen. Kleine onvolkomenheid in de afwerking wordt naderhand snel en deskundig hersteld. Prettige en kundige medewerkers. Goed functionerende product. Opbrengst is boven verwachting. Backcervice ( aanvullende vragen) worden snel en deskundig beantwoord. Enige punt is dat enkele e-draden uitpakken (veroudering door zonlicht)
Frank Peeters
Frank Peeters
9. Maart, 2023.
Ik ben heel tevreden over de geleverde service van dit bedrijf! Van A tot Z prima geregeld en geen verrassingen achteraf! Laat de zon maar schijnen.